Analóg vezérlésű berendezések

Készülékház
A BVC központi porszívó háza egy merev, horganyzott fémlemez, amit kívülről egy esztétikus, porszórt festékréteg borít. A központi porszívót a falra egy strapabíró és zajcsillapított konzol segítségével tudjuk felszerelni, felszerelés után csatlakoztathatjuk a fix csöveket a berendezésbe. A gondosan kialakított készülékháznak és a különlegesen halk direkt szívású motor miatt a porszívózás rendkívül csendes és zajmentes lesz.

Motor lágyindítása
A motor lassú indítása (lágyindítás) miatt bekapcsoláskor a motor áramfelvétele nem ugrik azonnal a maximumra, hanem lassan pörög fel. Ennek eredményeként kisebb a kopás és csekélyebb a rezonancia az indítás során. Az beépített üzemóra számláló arról ad információt, hogy a motor mennyit futott, ezáltal segíti a karbantartási intervallumok könnyebb nyomon követését, betartását.

Indítás
A központi porszívót a következőképpen indíthatja el:

  1. A fogantyúról történő indítás: bizonyos porszívócső típusokban vezérlőszál található, mely biztosítja a kapcsolatot a fali porszívóaljzat és a fogantyú között. A porszívó indítása a fogantyún lévő ON/OFF kapcsolóval vagy csúszka teljesítményszabályozóval történik.
  2. Direkt indítás: az alap porszívócső fali aljzatba történő bedugása után a porszívó azonnal elindul.
  3. Közvetlenül: a készüléken lévő kapcsoló bekapcsolásával.

 

 

Digitális vezérlésű központi pórszívó


A digitális vezérléssel rendelkező modellek még nagyobb kényelmet és biztonságot nyújtanak. A digitális vezérlés kijelzője öt menüképet tud megjeleníteni, melyek között két gomb segítségével tud lépegetni. A kijelző funkciótól függően különböző nézeteket jelenít meg.
Az első üzembe helyezést követően minden fontos információ egy gombnyomással elérhető.
 

Állapot: szívóerő és motorhőmérséklet
Dugulásvizsgálat: helyi dugulásokat ellenőriz
Telítettség: a szűrők telítettsége
Jelzések: hibaüzenetek, figyelmeztetések
Csőhiba vizsgálat: csőrendszer vákuumpróbája


 

Három szűrős technológiaA háromszűrős rendszernek köszönhetően a porszívó kifúvott levegője megközelítőleg 100%-osan olyan tisztaságú, mint a helyiség levegője. A BVC ezzel a legmodernebb szűrőtechnikával garantálja a legmagasabb szintű higiéniát és a lehető legjobb védelmet a házi porallergiák és az asztma betegségek ellen.

HEPA 13 szűrőbetét
A magas hatékonyságú részecske-levegőszűrőt akkor használ-hatjuk, ha a porszívó kifúvott levegőjét nem lehet vagy nem szabad kiengedni a lakáson/házon kívülre (pl. passzívház). A HEPA 13 tiszta levegőszűrő 99,95% -ig megszűri a kifúvott levegőt.

Motorvédő szűrőbetét
A motor által létrehozott vákuum felfelé szívja a motorvédő szűrőt. A szűrő megakadályozza, hogy a porrészecskék belépjenek a motortérbe és megszűri a kifúvott levegőt. Használat után a motorvédő szűrő visszahullik a kezdeti, lefelé lógó pozíciójába.

Porzsák
Elengedhetetlen a higiénikus és kényelmes porszíváshoz. A porzsák kapacitása 16 liter.

 

CorDura® motorvédő szűrő nehezékkel


Kétrétegű szűrő a motor még nagyobb védelme érdekében

A motorvédő szűrő felső része CORDURA® anyagból készül, amely anyagsűrűségével még a legkisebb porrészecskéket is megállítja, nem engedi azokat belépni a motortérbe. A szűrőbetét alsó oldalán lévő szaténszövet réteg pedig lehetővé teszi a durva por és piszok könnyű leválását a szűrőből, mely így az alsó tartályban gyűlik össze. Középen a kúp alakú CORDURA® szűrő egy súlyozott részt tartalmaz, így a szűrő közepe a porszívó kikapcsolása után visszaesik a tartály irányába lerázva magáról minden porrészecskét.
 

Üzemben lévő készülék:
a CORDURA® motorvédő szűrő a porszívózáskor a motor irányába, felfelé feszül.
CORDURA® szövet:
- 10 x kopásállóbb, mint pamut,
- 3 x kopásállóbb, mint a műszál,
- a legfinomabb porrészecskéket is távol tartja a motortértől.
Kikapcsolt állapot:
a CORDURA® motorvédő szűrő visszahullik a porgyűjtő tartály irányába lerázva így magáról a megszűrt por nagy részét.

Porszívózás porzsákkal vagy nélküle? Ön dönti el!

Új porszívó vásárlásakor sokakban felmerül ez a kérdés: Porzsákos vagy porzsák nélküli készüléket válasszak?
 

A CORDURA® szűrőbetét használatával akár porzsákkal vagy nélküle is porszívózhat. Ezt mindig Ön dönti el.


Előnyei és hátrányai is vannak a porzsák nélküli porszívózásnak, melyekről az alábbiakban kiemelünk párat:

Higiénia
A porzsák nélküli porszívózás egyik hátránya a tartály ürítésénél jelentkezik. Az ürítéskor a szálló por óhatatlanul a levegőbe kerül, amit sajnos be is lélegzünk. A házi porra allergiások számára különösen javasolt a porzsák használata, mivel a porzsák nagyon egyszerűen és pormentesen cserélhető.
Komfort
Modelltől függetlenül a központi porszívókat időről-időre tisztítani kell. Porzsák nélkül való használat esetén a portartályt ürítés után ki kell mosni, hogy a porlerakódást, ill. a szennyeződésmaradékokat is eltávolítsuk. A motorvédő szűrőt pedig rendszeres időközönként le kell venni a karbantartás és tisztítás miatt.
Költségek
A porzsák nélküli használatnál eltűnik a porzsák megvásárlási költsége, így ez takarékosabb megoldásnak tűnik.
Környezettudatosság
A porzsák nélküli használattal nem terheljük környezetünket még nagyobb mértékben feleslegesen hulladékkal.