A központi porszívó témakörben több kérdés is rendszeresen felmerül. Ezen az oldalon egy kis összeállítást készítettünk a leggyakrabban feltett kérdésekről és válaszokról:

Ha további kérdései lennének a BVC központi porszívórendszerrel kapcsolatban, állunk szíves rendelkezésére. Hívjon minket: +36 30 520 6774 telefonszámon vagy írjon e-mailt nekünk az info@bvc-kozpontiporszivo.hu címre.Ez a ház méretétől és a porszívócső hosszától függ. Annak érdekében, hogy a porszívócsővel a pincétől a padlásig a teljes lakóteret elérje, a fali aljzatok elhelyezését meg kell tervezni. A porszívócsövek 6, 7.5, 9, 12 méter hosszúságúak.
Egy kb. 150 négyzetméter alapterületű családi házhoz általában 3-6 aljzat szükséges. Javaslunk még a garázs bejáratához is egy aljzatot, hogy autóját könnyen, kényelmesen kiporszívózhassa. Ha a porszívó helyiségébe, a berendezés szívócsonkja elé felszerel még egy csőaljzatot, akkor itt is kényelmesen tud majd porszívózni.

Egy BVC központi porszívónak még a 100 m hosszú csőszakasz sem okoz gondot. A szívóerő a vákuumnak köszönhetően gyakorlatilag minden aljzatnál ugyanolyan mértékű. A BVC kínálatában különböző teljesítményű motorokkal kínáljuk központi porszívóinkat, így minden ingatlan számára optimális lesz a szívóteljesítmény.

Nem, ha a csövek kialakítása szakszerű. Minden fali aljzat mögött egy úgynevezett biztonsági hajlat található, egy rövid 87°-os könyök, ez megakadályozza azt, hogy nagyobb, szögletes tárgyak a porszívó csőrendszerébe kerülhessenek. Ha mégis dugulás fordulna elő, akkor annak elhárítására számos egyszerűen kivitelezhető megoldást tudunk.

A gravitáció miatt a durva, nehezebb szennyező részecskéket nem lehet csak úgy több méter magasságba felszívni. Ezután fennáll a veszélye, hogy ezek a részecskék a csőrendszerben maradnak vagy a legmélyebben lévő fali aljzathoz leesnek és ott gyűlnek össze. Néhány különleges esetben kialakítható ilyen típusú telepítés, a legegyszerűbb csővezeték kialakítással (ha lehet, 90°-os könyökök nélkül) és egy túlméretezett, erőteljes porszívó használatával, az ügyfél kifejezett kérésére és felelősségére. Ebben az esetben viszont a BVC nem tud garanciát vállalni.

Természetesen! Az a legegyszerűbb megoldás, ha a csöveket egy használaton kívüli kéménybe vagy a lépcsőházba telepítjük. Még akkor is van megoldás, ha nincs akna a csövek felvitelére. Minden megoldható. Szívesen adunk felvilágosítás a BVC központi porszívó rendszerének lehetőségeiről.

A BVC központi porszívók hosszú élettartamú berendezések, de ezzel együtt, mint minden nagy teljesítményű eszköz, a BVC köz-ponti porszívók is rendszeres gondoskodást igényelnek. A kiváló minőségű Domel motort védeni kell a finom por ellen. Ezért a motorvédő szűrőt tanácsos évente tisztítani vagy cserélni. Javasoljuk, hogy ne telítse meg teljesen a porzsákot, mert teli porzsáknál lecsökken a szívóerő és még a porzsák is sérülhet.

Ne szívjon fel hamut, kormot vagy folyadékot, mert az tartósan károsíthatja a porszívórendszert. Az Ash Pot előleválasztó tartály segítségével minden probléma nélkül felszívhat a hamut vagy a folyadékot. Ezek az anyagok porszívózás közben az előleválasztó tartályba gyűlnek és nem kerülnek be a rendszerbe.

A központi porszívórendszer anyagköltségei a lakóterület nagyságától, az emeletek számától és a választott tartozékoktól függenek. Aki saját maga építi be a porszívórendszert, annak is legalább 500-700e Ft-ot ki kell fizetnie a rendszer komponenseire. A Tervezés és szolgáltatások oldalunkon talál telepítési példákat és alkatrészinformációkat.

Az Airwatt egy nem szabványosított mértékegység a vákuummotor teljesítményének kifejezésére. Ez az érték mutatja a szívóteljesítmény (m³ / h vagy liter / sec.) és a szívóerő (mbar vagy hPa) nagyságát a szívóoldali csővégnél.

Ha a porszívó kifúvott levegőjét nem lehet vagy nem szabad kiengedni a lakáson/házon kívülre, pl. passzívházaknál az épület energetikai hatékonysága miatt, akkor a HEPA 13 levegőszűrő oldja meg a kérdést. A készülék recirkulációs üzemmódban működik úgy, hogy a kifúvott levegő abba a helyiségbe kerül, ahova a központi porszívó berendezést felszereltük. A motorház tetején lévő HEPA 13 szűrő 100% -osan tisztítja meg a levegőt. Higiéniai okokból inkább a klasszikus szerelési változatot javasoljuk, melynél a kifúvott levegő szabadba távozik, mert így a finom por akadálymentesen hagyhatja el a házat.